GÜMÜŞHANE / KÜRTÜN - Şehit Taşkın Temel İlkokulu

Nis

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla okulumuz Sıfır Atık Kütüphanesi Kütüphaneler Kulübü tarafından düzenlendi. Kitaplar temin edilerek yeni kitaplar sisteme kaydedildi. Sınıf okumaları yapıldı. Panolarımız güncellendi.Öğrencilerimize Kütüphaler Haftası ile ilgili resimler yaptırıldı.Okul kitap okumaları yaptırıldı.

Mrt

Ülkemizde her yıl kutlanan 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında önlem alma ve zarar azaltma bilincinin geliştirilmesi ile  afet hazırlıklarının  modern teknolojiden, iletişim sistemlerinden faydalanılarak yapılması amaçlanmaktadır.

Eğitilmiş ve bilinçli bireyler, yerinde ve zamanında  doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltacaktır.

Okulumuzda Deprem ve Yangın Tahliye Tatbikatları yapıldı.

Mrt

Deyimler bir dilin zenginliğinin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansıtır. Türkçe, deyimler ve atasözleri açısından oldukça zengin bir dildir. Eğitimde ise görsel materyaller kalıcı öğrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açısından kimi zaman zorluk yaşatmaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzda:

Drama Çalışmarı yapıldı.

Atasözleri  ve deyimleri resimleme çalışmaları yapıldı.

Atasözleri ve deyim kartları olşturulup öğrencilere dağıtıldı.

Atasözleri ve deyimler ile ilgili okul sınavı yapılarak öğrenciler ödüllendirildi.

DEĞERLER EĞİTİMİ DOSTLUK.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçe programı olarak coşkuyla kutlandı.

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI

BAHÇE OYUN ALANI ÇİZİMİ

Haz

"Sıfır Atık Projesi " ve "Kütüphanesi Okul Kalmayacak" projeleri kapsamında Okulumuzda kurduğumuz Sıfırr Atık Kütüphanesi Kaymakamımız Sayın Mehmet Çağatay ÇAKAL,İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Miraç SÜNNETÇİ,Belediye Başkanımız Sayın Enver ŞEN,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin AK'ın katılımı ile açıldı.